Betaalbaar bouwen Lommel - bouweninLommel.be

Lommel
woningvandemaand
Ga naar de inhoud

Betaalbaar bouwen Lommel

Infogids
bouwen lommel


Betaalbaar bouwen


Bouwen is duur en wordt elk jaar duurder. Prijzige bouwmaterialen, hoge registratierechten, verplichte energiebesparende investeringen, …  

Toch kan je een budgetvriendelijke woning bouwen met een klein budget, als je het slim aanpakt. Als je aandacht besteed aan elk facet van de bouw, dan is het mogelijk om goedkoop een huis te bouwen. De grootte van je woning is een eerste essentieel element. Immers kan je geen grote woning bouwen met een klein budget.


10 Tips om betaalbaar te bouwen


1.  Bereken op voorhand het aantal vierkante meters.
2.  Bouw compact, het is niet alleen goedkoper maar ook energiezuiniger.
3.  Zorg voor een eenvoudige constructie.
4.  Met een architect die de werken nauwgezet opvolgt en coördineert ben je meestal goedkoper af met verschillende zelfstandige aannemers dan met één algemene aannemer.
5.  Vraag altijd bij minimaal 3 aannemers een prijsofferte. Analyseer die grondig, jouw architect kan je daarbij helpen.
6.  Vraag je architect om ook de taken van veiligheidscoördinator en EPB-verslaggever op zich te nemen, dit zal voordeliger en praktischer zijn.
7.  De ruwbouw maakt een huis niet duurder dan verwacht, wel de inrichting en afwerking. Vraag om alternatieven voor dure materialen en om
budgetvriendelijke oplossingen: een goedkopere vloerbekleding, een basiskeuken, een carport in plaats van een garage, enz.

8.  Bespaar ook door enkele werken zelf uit te voeren of wat uit te stellen.
9.  Hou van het begin tot de definitieve oplevering alle e-mails, faxen, brieven, contracten, offertes, schetsen en plannen bij. Ze zullen je van pas komen bij onvermijdelijke discussies.
10. Zorg dat je bouwbudget hoogstens 90% van je maximale financiële mogelijkheden beslaat. Zo heb je altijd een minimumreserve van 10% voor onvoorziene omstandigheden.

Terug naar de inhoud